Thuiszorg

Hulp in de huishouding

Hoe krijgt u huishouding?

U wilt graag zelfstandig blijven wonen, maar kunt het huishouden niet meer helemaal zelf doen? maak dan gebruik van de huishoudelijke hulp van Thuiszorg Slippens.

Onze mensen zorgen voor een lekker schoon huis, ze maken uw badkamer grondig schoon, ze stofzuigen, ze dweilen. Ondertussen kan het beddengoed gewassen worden. En is er tijd over? Dan kan de hulp bijvoorbeeld uw ramen lappen. U bespreekt met uw eigen huishoudelijke hulp waar u behoefte aan heeft. Hoe vaak en hoe lang de hulp komt is afhankelijk van de beschikking in uw gemeente.

Kosten

Hulp bij huishouding is een voorziening vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) van de gemeente. De gemeente vraagt een vaste bijdrage per maand hiervoor, ongeacht de zorg die u afneemt. Het CAK brengt dit bedrag bij u in rekening.

Hulp in de huishouding aanvragen

U kunt zelf thuiszorg aanvragen, u hoeft daarvoor van niemand toestemming te hebben. Hulp in de huishouding aanvragen kan op de volgende manieren:

  • U of iemand in uw omgeving belt de gemeente en vraagt naar de afdeling WMO;
  • U doet een WMO-aanvraag bij de gemeente of via de website van de gemeente;
  • Er volgt een gesprek met iemand van de gemeente, gewoon bij u thuis;
  • U krijgt na maximaal zes weken bericht of u wel of geen beschikking (toestemming) krijgt van de gemeente.

Na toestemming van de gemeente volgt er een intakegesprek met Thuiszorg Slippens. Wij kijken samen met u naar welke zorg, op welke termijn en welke dag er zorg nodig is. Meer hoeft u niet te doen, alles wordt daarna voor u gedaan. Onze hulp gaat van start!

Regel het nu:

0515 – 43 88 60